Skip links

Potpuni vodič za kupovinu pilates opreme

Potpuni vodič za kupovinu pilates opreme

Pilates kao metoda koristi mnoštvo različitih komada opreme. Kada odlučite otvoriti pilates studio, važno je razumjeti opremu koja vam je potrebna kako biste bili sigurni da će služiti vama, ali i vašim klijenima. Ovaj post donosi vam sve što trebate znati o različitim komadima opreme za pilates i najboljim opcijama za početak otvaranja studija za pilates.

Oprema za pilates

Oprema za pilates je niz specijaliziranih sprava kojima se postiže određeni režim kretanja koje je razvio Joseph Pilates 1900-ih.

Prvi komad opreme bio je Reformer jednostavnog dizajna koji je uključivao niz namještenih opruga pričvršćenih na bolničke krevete.

Joseph Pilates kasnije je izumio još opreme, koja je uključivala i Wunda Chair kao i Cadillac i drugu opremu. Danas su proizvođači stvorili i razvili i nove komade opreme za postizanje „pilates sustava kretanja“. Ovdje je pregled uobičajene opreme za pilates koju trebate uzeti u obzir kada opremate vaš studio.

Reformer

Danas definitivno najpoznatiji komad opreme za pilates. Često ga se zamjenjuje samom metodom pa možete čuti da netko trenira „refomer“ misleći naravno na pilates na reformeru kao komadu opreme.

Reformeri imaju povišeni okvir poput kreveta izrađen od drva, metala ili mješavine oba, s kliznom i obloženom platformom koja se naziva pomična klupa. Klupa se pomiče duž tračnica pomoću sustava kotača. Na jednom kraju ima set opruga koje pružaju otpor koji se može prilagoditi različitim kombinacijama otpora.

Ostale značajke uključuju foot bar (nožnu prečku), head rest (oslonac za glavu), shoulder stabilizator (oslonac za ramena) i dodatke poput sitting box-a (kutije za sjedenje) ili jump boarda (klupe za skokove). Sa svim ovim značajkama, reformeri imaju nevjerojatnu svestranost i nude stotine mogućnosti vježbanja za jačanje tijela, izgradnju mišića, poboljšanje držanja, jačanje vašeg centra, povećanja opsega pokreta te postizanje drugih fitness ciljeva.

 

Chair

Wunda Chair je povišeno sjedalo s platformom s pedalom na koju se dodaju opruge sa kako bi zajedno s pedalom stvorile različite otpore. Ovo omogućuje korisnicima guranje prema dolje uz različite otpore.

Pilates High Chair je stolica dizajnirana za okomito podizanje tijela u zrak u različitim položajima.

Pilates Arm Chair je stolica s pomičnim naslonom za leđa, ova stolica može se pomicati naprijed-natrag s različitim otporom.

 

Tower

Tower, wall tower ili reformer with tower su svestrani komadi pilates opreme koji kombiniraju elemente Cadillaca, prostirke i reformera. Sadrže različite mogućnosti upotrebe koristeći vertikalni otpor pričvršćen na stabilnu podlogu.

Cadillac/trapez table

Cadillac ili Trapez table nalikuje krevetu s baldahinom s podstavljenom prostirkom i metalnim okvirom s četiri stupa. Također ima šipku za provlačenje na jednom kraju (rool up bar) i šipku za okretanje zakačenu na drugom (push through  bar). Provlačna šipka (push through  bar)  može biti opterećena oprugama za ruke i noge ili oboje. Na vrhu okvira, klizna šipka drži trapeznu šipku za pojedine pilates vježbe.

 

Spine corrector

Spine corrector je mala, jedinstveno dizajniran komad opreme koji se koristi za jačanje pokretljivosti kralježnice, kao i torza, nogu, centra i ramenog pojasa. Sadrži jedinstvenu zakrivljenost koja pomaže u ciljanju dubokih posturalnih mišića koje klijenti ne mogu dosegnuti drugim vježbama.

 

Najbolja oprema kada otvarate pilates studio

Sve sprave za pilates prikladne su za pilates studio, ali ako otvarate studio, trebali biste započeti s nekoliko ključnih komada opreme dok nastojite uhodati svoj posao. To će vam pomoći da ostanete unutar svog proračuna dok se fokusirate na druge aspekte koji će vam pomoći da privučete više klijenata u svoj studio.

Najbolji izbor za početak je svakako reformer. To je svestrana opcija koja nudi mogućnost rada na cijelom tijelu uključivanjem treninga snage i fleksibilnosti uz različite otpore. Svakako preporuka je uz reformer dodati sitting box i jump bord. Kako posao bude rastao, možete dodati i druge komade opreme kao što su Wunda chair, Cadillac/trapez table, spine corrector ili čak nadograditi postojeći reformer u reformer s tower-om. Također je preporučljivo uključiti pilates mat (strunjače), elastične trake, male lopte i magic circle (pilates obruč).

Nabavite svoju opremu za pilates u BASI Systems Croatia

Nabavka prave opreme za pilates kao zahtijeva vrijeme i trud. U BASI Systems Croatia od ideje do realizacije zajedno s vama nalazimo idealno rješenje za vaš studio.

Kontaktirajte nas za više informacija
Preuzmite online katalog